Witam wszystkich forumowiczów!
Chciałem przedstawić Wam moją 500'tke.
Jest to model Lounge z silnikiem 1.2 benzyna o mocy 69 koni.
Fiat został zakupiony 23.08.2016 od pierwszego właściciela z przebiegiem 90 tys. kilometrów.
Od nowości serwisowany w ASO. Jeździ się znakomicie, po przesiadce z BMW E61 jestem miło zaskoczony.
Aktualnie będę wymieniał tłumik gdyż oryginalny troszke zjadło..
W dalszych planach mam: wygłuszenie auta i montaż lepszego audio, alufelgi 16/17", przyciemnienie szyb oraz montaż paru innych dodatków wszystko z pewnością będe opisywał na bierząco w tym wątku
Poniżej pare fotek
Fiat 500 by norki500
• Strona 1 z 1
Fiat 500 by norki500
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- norki500
- Samochód: Fiat
- Pojemność silnika::
- Rodzaj paliwa:: Benzyna
Re: Fiat 500 by norki500
Ładniusie:)
Jak jeździ się na kolach 16"? Nie jest zbyt twarde?
Jak jeździ się na kolach 16"? Nie jest zbyt twarde?
- igk
- Samochód: 500 Riva, Superb iV L&K
- Pojemność silnika:: 1242, 1.4TSi hybryda
jest a na 17 to już masakra.Profil 40 robi swoje.
-
damianx - Posty: 1187
- Samochód: Abarth 595
- Pojemność silnika:: 1400
Prawde mówiąc już na 15" jest twardo które mam aktualnie ale czego sie nie robi dla prezencji
PS. Na grudzień będę wygłuszał drzwi i boczki z tyłu, dodatkowo chce wrzucić zestaw odseparowany na przód tweeter+woofer, wszystko na nowych kablach. Zastanawiam sie nad Rainbow lub Hertz. Ktoś może coś polecić?
Pozdrawiam!
PS. Na grudzień będę wygłuszał drzwi i boczki z tyłu, dodatkowo chce wrzucić zestaw odseparowany na przód tweeter+woofer, wszystko na nowych kablach. Zastanawiam sie nad Rainbow lub Hertz. Ktoś może coś polecić?
Pozdrawiam!
- norki500
Ja polecam wzmacniacz.
-
damianx - Posty: 1187
- Samochód: Abarth 595
- Pojemność silnika:: 1400
Tak, o tym tez pomyslalem tylko zapomnialem dopisac chce 4 kanalowego zebym w przyszlosci mogl podpiac jeszcze tyl odseparowany jak juz nazbieram odpowiedni budzet
- norki500
Siemanko!
No i wpadło pare nowych gratów, głośniki na przód Pioneer TS-E1702is, skrzynia aktywna od Vibe'a LiteAir Compact 8" o mocy 300W RMS, nowe kable Hollywood i dystanse na przód. Głośniki dostałem w prezencie, skrzynka 260 zł z wysyłką, kable 90 zł i dystanse 30 zł. Teraz potrzebuje jeszcze wzmaka i wygłuszenia, do końca roku dam radę...
Czekam na wasze wypowiedzi co sądzicie o takim audio do mojego Fiacika, może zastosować coś innego co lepiej się sprawdzi? Czekam na komentarze
No i wpadło pare nowych gratów, głośniki na przód Pioneer TS-E1702is, skrzynia aktywna od Vibe'a LiteAir Compact 8" o mocy 300W RMS, nowe kable Hollywood i dystanse na przód. Głośniki dostałem w prezencie, skrzynka 260 zł z wysyłką, kable 90 zł i dystanse 30 zł. Teraz potrzebuje jeszcze wzmaka i wygłuszenia, do końca roku dam radę...
Czekam na wasze wypowiedzi co sądzicie o takim audio do mojego Fiacika, może zastosować coś innego co lepiej się sprawdzi? Czekam na komentarze
- norki500
Witajcie!
Mały update ode mnie, kable już położone i gotowe do podłączenia jest troche lipa co do skrzyni, gość który mi ją sprzedał nie powiedział mi że do ustawienia jej potrzebny jest specjalny pilot, którego w zestawie nie było.. ale już się jej pozbyłem, w weekend będzie nowa od Cruncha, troszke większa bo 12 cala Głośniki Pioneera też sprzedałem, kupiłem nowy zestaw Vibe Black Air (woofer,tweeter i zwrotnica). Auto obecnie na zimówkach, letnie tak zajechane że tylko na śmietnik sie nadawały jak tylko będę coś robił to dam wam znać, pozdro!
Mały update ode mnie, kable już położone i gotowe do podłączenia jest troche lipa co do skrzyni, gość który mi ją sprzedał nie powiedział mi że do ustawienia jej potrzebny jest specjalny pilot, którego w zestawie nie było.. ale już się jej pozbyłem, w weekend będzie nowa od Cruncha, troszke większa bo 12 cala Głośniki Pioneera też sprzedałem, kupiłem nowy zestaw Vibe Black Air (woofer,tweeter i zwrotnica). Auto obecnie na zimówkach, letnie tak zajechane że tylko na śmietnik sie nadawały jak tylko będę coś robił to dam wam znać, pozdro!
- norki500
Troszkie sie u mnie pozmieniało, teraz wygląda to w ten sposób i gra bardzo głośno
No i teraźniejszy SETUP:
Radio Pioneer DEH-6400BT
Wzmacniacz na przód - Taramps TS-150x2 - 2x 150w RMS
Monoblok zasilający subwoofer - Taramps HD5000 1OHM - 5kw rms
Aby nie brakło prądu - 6x Superkondensator
1x Vibe BlackDeath 12" SPL w skrzyni strojonej z bandpass
4x Vibe BlackDeath Pro 6" Midbas
2x Vibe BlackDeath Pro 4" Bullet
Kable zasilające, sygnałowe itd.
A tu kilka foto
No i teraźniejszy SETUP:
Radio Pioneer DEH-6400BT
Wzmacniacz na przód - Taramps TS-150x2 - 2x 150w RMS
Monoblok zasilający subwoofer - Taramps HD5000 1OHM - 5kw rms
Aby nie brakło prądu - 6x Superkondensator
1x Vibe BlackDeath 12" SPL w skrzyni strojonej z bandpass
4x Vibe BlackDeath Pro 6" Midbas
2x Vibe BlackDeath Pro 4" Bullet
Kable zasilające, sygnałowe itd.
A tu kilka foto
- norki500
O kurde no to żeś poleciał z tym Car Audio ładnie wolę bardziej "skromne" zabudowy w bagażniku.. tak żeby za bardzo nie ograniczały przestrzeni ale to na pewno dobre gra razem ze swoim rozmiarem
-
MotoryzacyjnaPasja - Posty: 9
- Samochód: Fiat 500L Trekking (2016-)
- Pojemność silnika:: 1.4 95HP MT (LPG Tartarini)
- Rodzaj paliwa:: Benzyna+LPG
• Strona 1 z 1
Powrót do Nasze modyfikacje Fiata 500